Normal_thermometer_kind_ziek_griep_virus

De GGD heeft een video gemaakt met uitleg over de afdeling Infectieziektebestrijding van de gezondheidsdienst. De video is bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Wie werkt met jonge kinderen, krijgt onherroepelijk te maken met infectieziekten. In de video legt de GGD uit aan pedagogisch medewerkers uit hoe zij het beste kunnen handelen wanneer zij constateren dat een kind op de groep ziek is. Vragen die in het filmpje aan bod komen zijn bijvoorbeeld hoe je een besmettelijke ziekte herkent, hoe je reageert op vragen van ouders en wanneer het van belang is om contact op te nemen met de GGD.

Volgens woordvoerster Lisa de Raadt van de GGD weten kinderdagverblijven vaak heel goed wat ze moeten doen maar het is voor de GGD belangrijk om goed inzicht te krijgen in wat er speelt in de regio. Met de video willen ze kinderopvangorganisaties daarom aansporen om melding te maken van ziektes. De meldingen worden verder niet gedeeld met andere afdelingen en ook heeft de afdeling Infectieziektebestrijding geen inspecterende rol. "Maar we zijn samen aan zet om een uitbraak te voorkomen", aldus de woordvoerster.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids