Normal_kind_misbruik_knuffel

De 28-jarige voormalig pedagogisch medewerker Bart C. wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor het plegen van ontucht met in totaal zes kinderen. Eerder was er nog sprake van twee kinderen. De man, die werkzaam was bij kinderopvangorganisatie Partou in De Bilt, werd in augustus van dit jaar al opgepakt en zit vooralsnog in voorarrest. Dat meldt Nu.nl.

De zaak kwam aan het rollen toen twee kinderen uit hetzelfde gezin hun ouders vertelden over de seksuele handelingen die ze bij de begeleider moesten doen. Na zijn aanhouding, die kort daarna volgde, bekende C. onzedelijk te hebben gehandeld.

Nadien meldden zich meer ouders bij de politie. Ook hun kinderen vertelden dat ze onzedelijk waren betast door C. Het gaat om vier extra meldingen. De begeleider werd echter niet meteen verdacht van deze nieuwe meldingen. Nu ook die gevallen zijn onderzocht, wordt de man verdacht van het plegen van ontucht bij in totaal zes kinderen van kinderdagverblijf Partou. De onzedelijke handelingen zouden zijn gepleegd tussen januari 2016 en augustus 2017.

Daarnaast wordt de voormalig medewerker verdacht van schennispleging. Hierbij is een zevende slachtoffer betrokken, volgens het OM. De man zit voorlopig nog in voorarrest, dat al een aantal keren is verlengd. Volgende week, op 7 november, moet de ontuchtverdachte voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids