Normal_rugzak_kind

Kinderdagverblijf Sapperdeflap in het Groningse Uithuizermeeden is failliet. Volgens de curator had de opvang te maken met interne problemen, waardoor het bankroet moest worden uitgesproken. Dat meldt RTV Noord.

Sinds 2011 werd het kinderdagverblijf bezocht door veertig tot vijftig kinderen. Er waren vier personeelsleden werkzaam bij Sapperdeflap. Toen echter een van hen begin dit jaar vertrok, zijn er problemen ontstaan die de opvang niet meer te boven is gekomen, aldus de curator.

De vertrekkende medewerker stuurde na haar afscheid namelijk een brief naar alle ouders. Daarin zou ze een oproep hebben gedaan om de kinderen over te laten plaatsen naar het gastouderbureau dat ze zelf pas had opgericht. Aan haar verzoek lijkt meer dan de helft van de ouders gehoor te hebben gegeven. Bij Sapperdeflap liep het aantal kinderen daardoor zo erg terug, dat de opvang niet langer open kon blijven.

Waarom de ex-medewerker op deze manier te werk is gegaan, is bij de drie andere medewerkers van Sapperdeflap onbekend, zegt de curator. De ouders van de kinderen die zijn overgestapt naar het gastouderbureau zeggen echter dat de voormalig medewerker middels de brief alleen maar haar vertrek heeft aangekondigd. Van actieve klantenbinding is volgens hen geen sprake. Volgens de ouders zijn er maar een paar kinderen overgestapt naar het gastouderbureau. De meeste ouders geven aan hun kind van de opvang te hebben gehaald vanwege de interne strubbelingen bij Sapperdeflap.

De kinderopvanglocatie heeft een maand geleden al definitief de deuren gesloten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids