Normal_pm__opvang__kov__kinderen__leidster__kinderopvang

Het Fonds Collectieve Belangen (FCB) heeft voor medewerkers in de kinderopvang een energiemeter ontwikkeld om het energiepeil te testen. De meter kan helpen om onbekende vermoeidheid te verklaren en om mensen vitaler te laten worden. Dat meldt FCB.

Behalve voor kinderopvang is er een eigen energiemeter voor sociaal werk en jeugdzorg. De onderwerpen werkdruk, vitaliteitsbeleid, ontwikkelingsruimte, de sfeer in het team, taakinhoud, de tijd die er is voor werkzaamheden en de ondersteuning van een leidinggevende komen aan bod. Zowel individuele medewerkers, leidinggevenden, teamleiders als werkgevers (directie of bestuur) kunnen de energiemeter invullen.

Door middel van een infographic wordt in beeld gebracht waardoor iemands vermoeidheid of vitaliteit te verklaren is. Ook zijn er gemiddelden te zien van collega’s uit dezelfde branche. Naar aanleiding van de resultaten krijgen de deelnemers vervolgens  tips, hulpmiddelen en achtergrondinformatie aangeboden. Het doel van de test is dat collega’s samen aan de slag gaan om ‘het mooiste werk van de wereld zo mooi mogelijk te houden’, aldus FCB.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids