Logo_ppink-logo

Zeven pedagogisch medewerkers en vijf kinderopvangorganisaties hebben een beroepsvereniging voor pedagogisch medewerkers opgericht. De vereniging Pedagogisch Professionals in Kinderopvang (PPINK) gaat op 21 september, de Dag van de Leidster, officieel van start. Dit meldt Vakblad Vroeg.

De initiatiefnemers willen pedagogisch medewerkers een stem en gezicht geven. Nu wordt er nog teveel over in plaats van met pedagogische professionals gesproken over ontwikkelingen in de kinderopvang. PPINK wil zich inzetten voor een herkenbare identiteit, vakmanschap en een actieve inhoudelijke beroepsontwikkeling van kinderopvangmedewerkers.

Als beroepsvereniging zal PPINK geen gesprekspartner zijn bij onderhandelingen over cao's. Wel zal de organisatie meedenken en meepraten over beroepshouding en- ethiek en professionalisering. De vereniging zit nu in de voorbereidende fasa. Vanaf 21 september staat PPINK open voor leden. Zowel pedagogisch medewerkers als managers en directeuren in de kinderopvang kunnen lid worden. Criterium voor lidmaatschap is de bevoegdheid om voor een groep te staan.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids