Normal_swingbag-owg

Een mooi verhaal over productontwikkeling op z’n Achterhoeks. Over hoe bij het vervangen van gordijnen een idee voor kinderspeelgoed is ontstaan. “Kiek’n wat wordt” met een biertje erbij resulteerde uiteindelijk in een gedegen onderzoek in de markt van kinderspeelgoed en zorgt inmiddels al voor veel speelplezier bij honderden kinderen. Dit meldt Graviant.

Het verhaal begint in de zomer van 2014 bij het vervangen van de gordijnen. De oude gordijnen worden van de rails gehaald en om even de handen vrij te hebben over het schommelframe in de tuin gehangen. Al snel was de eerste fase van de productontwikkeling al door de kinderen gedaan. Zij hadden maar een half uurtje nodig om uit te vinden dat gordijnen ook een andere functie kunnen hebben, namelijk zwieren en zwaaien. Daarna ging er nog slechts een half uurtje overheen voordat ook de kinderen uit de buurt dit hadden ontdekt.

Er naar kijkend met een biertje in de hand en de zon op de achtergrond was de conclusie snel getrokken: hier was wel een mooi product van te maken. Met wat stof en band van de markt was het eerste prototype snel in elkaar gezet. Vol trots was de eerste “hangzak” gemaakt. Over de naam moest nog even worden nagedacht, maar hij zag er flitsend en mooi uit. De zak werd opgehangen en een kwartiertje later volgde het oordeel: deze hangzak schommelde niet lekker. Het dringende verzoek van de kinderen was om de oude gordijnen weer op te hangen.

Zo startte het avontuur van twee Doetinchemse oud-klasgenoten Koen en Lesly. Het product heeft inmiddels de naam SwingBag gekregen. Het is een combinatie van een schommel en een hangmat waarin kinderen vanaf 3 jaar heerlijk in kunnen zwieren en zwaaien. Na veel testwerk heeft ook de kritische kinderjury bevestigd dat de SwingBag net zo fijn is als de oude gordijnen. Inmiddels staat het garant voor veel buitenspeelplezier voor kinderen. Van actief schommelen, klimmen en verstoppen tot chillen als in een hangmat met een boekje of een spelletje.

Koen Goedhart en Lesly van Kleef zijn  ondernemers die de speelgoedwereld op een Achterhoekse manier hebben verkend en benaderd. Boerenverstand gebruiken, vallen en opstaan, maar vooral het hebben van heel veel plezier om van niks naar een marktintroductie van een product te gaan. Het heeft geresulteerd in een 100 procent Nederlands en duurzaam product dat beschikt over alle benodigde veiligheidscertificaten. Inmiddels zijn er al enkele honderden kinderen die de SwingBag ontdekt hebben en zonder twijfel zullen er nog velen volgen. Meer informatie over de SwingBag is te vinden op www.swingbag.nl of op de Facebookpagina.

(Dit is een advertorial)