Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Tot 21 maart 2017 konden wetenschappelijke instituten samen met de praktijk van de kinderopvang een projectidee indienen in de open ronde van het programma Kwaliteit Kinderopvang van ZonMw. 31 projectgroepen gaven gehoor aan deze oproep en dienden een idee in. Dit meldt ZonMw.

Doel van de ronde is om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van de kinderopvang en de wijze waarop deze te versterken is. Wat betekent het voor een kind om naar de opvang te gaan? Hoe kunnen de negatieve effecten beperkt en de positieve effecten versterkt worden? Wat kan op het gebied van professionalisering een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de kinderopvang? Voorbeelden van vragen waarop het programma zoveel mogelijk antwoord wil geven.

Op de informatiebijeenkomst voor dit nieuwe ZonMw-programma in februari 2017 kwamen veel enthousiaste pedagogisch professionals en onderzoekers af. Zij hebben hard gewerkt om elkaar te vinden en een projectidee op te stellen.

De komende maanden buigen onafhankelijke experts zich over de ideeën. Medio 2017 ontvangen de aanvragers een positief dan wel negatief advies van ZonMw voor het uitwerken van hun idee tot een subsidieaanvraag. Eind 2017 is bekend welke aanvragen subsidie ontvangen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids