Normal_logo_geef_mij_maar_een_boek

Vandaag gaat de tweede editie van de landelijke boekhandelsactie 'Geef mij maar een boek' van start. Tijdens de actie is het boek Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens voor twee euro te koop bij alle boekhandels in Nederland. Zo'n 160.000 exemplaren liggen klaar van het boek dat door de Nederlandse Kinderjury bekroond werd. De gelijknamige film won de Gouden Kalf Publieksprijs en diverse internationale prijzen. Dit meldt Geefmijmaareenboek.nl.

Vorig jaar werd de actie voor het eerst georganiseerd. Toen gingen een half miljoen exemplaren van Oorlogswinter van Jan Terlouw over de toonbank. De stichting Geef mij maar een boek hoopt met de jaarlijkse actie een collectie van jeugdklassiekers samen te stellen die elk kind in de boekenkast zou moeten hebben staan.

De stichting nodigt daarnaast scholen en bibliotheken uit om aan de actie mee te doen. Zo is er op de website van de stichting een gratis lesbrief te vinden voor docenten met onder meer een quiz over het boek Achtste groepers huilen niet, vragen voor een boekenclub, knutsel-,  schrijf- en doe-opdrachten, een voorleeswedstrijd, informatie over het boek en de schrijver en ideeën om met de klas in gesprek te gaan over thema's als vriendschap en omgaan met verlies en angst.

Meer informatie over de actie en de lesbrief op www.geefmijmaareenboek.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids