Zomervakantie bijna van start, schoolspullen vliegen de winkels uit

De zomervakantie staat voor een gedeelte van Nederland op het punt van beginnen. Ook de schoolspullen voor het nieuwe schooljaar vliegen de winkels uit. Toekomstige brugpiepers slaan regelmatig al wat spullen in bij boekhandel Schellen in Veghel. Dat meldt Omroep Brabant.

Zo ook Valerie. Op zoek naar nieuwe schoolspullen loopt ze door de boekenzaak. Voor het nieuwe schooljaar heeft ze nog een aantal dingen nodig. “We zijn al bij de Hema geweest en nu gaan we hier shoppen.”  Nu is ze nog de oudste van haar school, maar na de zomervakantie is dat niet meer het geval. De middelbare school wacht dan en van oudste wordt ze opeens weer de jongste.

Brugklassers 

Er liepen al veel brugklassers door de Veghelse boekhandel. Zelfs in een tijd waarin je alles wel online kan kopen. “We werken samen met twee middelbare scholen in Veghel. Wat de leerlingen precies nodig hebben, geven ze aan ons door. Iedere leerling ontvangt dan van ons een folder met alle nieuwe schoolspullen”, zegt Annemarie Schellen, eigenaresse van de Veghelse boekhande.

Feestje in de boekhandel 

Ieder jaar proberen ze er bij de boekhandel een feestje van te maken. Wanneer de brugklassers iets kopen, mogen ze ook aan het rad draaien. Dan kunnen ze nog iets extra’s winnen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk