Schrijvers uit het hele land heropenen de boekwinkels op 28 april

Schrijvers uit het hele land gaan op woensdag 28 april, als de winkels weer zonder afspraak open mogen, hun favoriete boekhandel symbolisch heropenen. Onder anderen Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zullen zorgen dat er in iedere provincie een festiviteit is, meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

De actie wordt ondersteund met een advertentiecampagne in kranten en op de radio, waarin het belang van de boekwinkels en lezen in het algemeen wordt benadrukt.

Boekenweek

De Boekenweek wordt dit jaar gehouden van 29 mei tot en met 6 juni. Het thema is Tweestrijd. Hanna Bervoets is de auteur van het Boekenweekgeschenk, onder de titel Wat wij zagen. Het Boekenweekessay, getiteld De genocidefax, is van Roxane van Iperen en Babs Gons heeft het Boekenweekgedicht Polyglot geschreven.

Boekenbranche

De boekenbranche heeft net als veel andere winkels te lijden onder de coronamaatregelen. Er zijn al verschillende campagnes geweest om de boekwinkels te helpen en consumenten aan te zetten tot het bestellen van leesvoer bij hun lokale boekhandel. "Boeken zijn essentieel voor de geest in deze zware tijden. Boeken vervullen een vitale functie, ook als het gaat om meningsvorming en debat", liet de sector in januari nog weten.

Door: ANP