Normal_rss_entry-394604

Schrijvers Marion Pauw en Rima Orie hebben twee nieuwe verhalen geschreven, die zijn gekoppeld aan de game Assassin's Creed. Zij hebben dit speciaal voor de Boekenweek van de Jongeren gedaan, in het kader van het project Readification. De verhalen zijn te vinden in een speciaal geschenkboek - 3PAK - dat vanwege de Boekenweek vanaf 15 september wordt uitgedeeld in boekhandel, bibliotheek of school.

In 2021 sloegen de literaire wereld en de gamewereld de handen ineen voor Readification. Het project ontstond omdat het leesplezier onder jongeren in Nederland al jaren achteruitgaat. Door aan te sluiten op hun belevingswereld en lezen te combineren met het populaire gamen zou het leesplezier bij deze doelgroep weer kunnen toenemen. Readification won al diverse prestigieuze prijzen.

Schrijvers

Marion Pauw schreef onder andere de succesvolle thrillers Daglicht, Tijgerlelie, Hemelen en Vogeleiland. Zij is de eerste vrouwelijke Nederlandse auteur die de Gouden Strop, de belangrijkste thrillerprijs van Nederland, tweemaal wist te winnen. Rima Orie schrijft als youngadultauteur graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart.

De twee verhalen, in 3PAK en in de Ubisoft Special-app, zijn los van elkaar te lezen maar sluiten op een bijzondere manier op elkaar aan. De hoofdpersonages beleven hetzelfde avontuur maar vanuit een ander perspectief.

Lees hier over het jeugdboek die over twee jaar te zien is als musical.

Door: ANP