Normal_kado_cadeau

Minister Asscher van Sociale Zaken vindt een verbod op welkomstcadeaus van kinderopvangorganisaties niet nodig. Hij denkt niet dat de cadeaus van invloed zullen zijn op de kwaliteit van de kinderopvang. Dit meldt NU.nl.

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt had afgelopen week kamervragen gesteld over de tendens binnen de kinderopvang om ouders te lokken met welkomstcadeaus. Commotie hierover ontstond door een artikel in de Telegraaf hierover. De krant meldde dat cadeaus zoals kinderstepjes, gratis luiers en lingeriebonnen ouders moeten overhalen hun kind onder te brengen bij een kinderopvang. Volgens de kinderdagverblijven zelf dwingt de hevige concurrentie op de markt hen tot dergelijke praktijken. 
 
Volgens Asscher zullen ouders allereerst kijken naar de kwaliteit van kinderopvang in hun zoektocht naar de juiste opvang. Gratis of bijna gratis kinderopvang kan nooit, ouders zouden verder moeten kijken dan een gratis pak luiers als zij een crèche voor hun kroost kiezen. waarschuwt hij.
 
De SP wil paal en perk stellen aan de lokkertjes. Ook het CDA vindt ouders lokken met cadeaus onwenselijk en meent dat het geld voor de cadeaus beter in de kwaliteit van de kinderopvang kan worden gestoken. Maar volgens minister Asscher zijn er geen aanwijzingen dat welkomstcadeaus een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van kinderopvang.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids