Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

De doelstelling van het kabinet om de regeldruk voor burgers, bedrijven en professionals met 2,5 miljard euro te verlagen is in 2016 gehaald. In elf sectoren, waaronder de zorg, de bouw en de kinderopvang, wordt via een maatwerkaanpak gewerkt aan het wegnemen van knelpunten die voortkomen uit regeldruk. Dat meldt Rijksoverheid.

Minister Kamp noemt deze resultaten belangrijke mijlpalen. “We zijn erin geslaagd om in 2016 de lasten voor ondernemers flink te verminderen en de benodigde financiering voor groei- en innovatieambities van ondernemers beschikbaar te laten komen. Daar gaan we in het nieuwe jaar onverminderd mee door.”

In 2016 is het kabinet doorgegaan met het op vele manieren beschikbaar stellen en laten stellen van financiering voor ondernemers om hun groei- en innovatieambities waar te maken. Zo werd dit jaar duidelijk dat de overheid en de markt gezamenlijk voor circa 2,7 miljard euro aan extra financiering beschikbaar hebben gesteld voor het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast worden ondernemers voor miljarden euro’s via verschillende garantieregelingen ondersteund om te kunnen investeren en groeien. Tegelijkertijd investeerden bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid gezamenlijk 134 miljoen euro in tien toonaangevende onderzoeksprojecten gericht op voedsel, energie, gezondheidszorg en data-infrastructuur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids