Normal_pop

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor houten speelgoedauto's waarin een te hoge waarde weekmakers zou zitten. Het gaat om speelgoedauto's die door de winkelketen Action worden verkocht, aldus de NVWA woensdag.

De weekmakers zijn bij controle aangetroffen in de print en de vernislaag van de autootjes. Volgens importeur Speelgoedland zijn de gezondheidsrisico's beperkt, maar het bedrijf vraagt kopers toch het artikel terug te brengen. Het aankoopbedrag wordt dan terugbetaald. Weekmakers zijn stoffen die kunststoffen elastisch maken. Veel weekmakers zouden schadelijk zijn voor de gezondheid.

Ook waarschuwt de NVWA voor de derde keer in korte tijd voor een traphekje dat gevaarlijk kan zijn. Dit keer gaat het om het Kidco Traphek van de webwinkel Safety Things.
 
Ook dit hekje wordt teruggeroepen omdat de kans bestaat dat een klein kind met het hoofd kan blijven hangen tussen de spijlen van het hek als dat te ver wordt uitgeschoven. Onlangs werd ook al gewaarschuwd voor traphekjes van leverancier Jippie’s en voor een hekje dat is verkocht bij Prénatal. Ook daar bestond het risico dat een kleintje zich tussen de spijlen kon wurmen en met het hoofdje zou blijven steken en stikken.
 
Door: ANP