Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

De kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie (vve) op Utrechtse peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen is hoog. De gemeente scoort hierop het beste van alle 37 getoetste gemeentes. Dit blijkt uit onderzoek van de Inspectie van Onderwijs, meldt deStadUtrecht.nl.

De onderwijsinspectie heeft gezien “dat op alle vlakken vooruitgang geboekt is ten opzichte van 2013”. De inspectie wijt deze resultaten aan een nauwe samenwerking tussen praktijk en onderzoek. Utrecht scoorde maximaal op elf van de twaalf onderdelen van het beleid en bereikte 95 procent van alle kinderen. 
 
Wethouder Kreijkamp van Onderwijs is blij met de conclusies van de onderwijsinspectie. “Het is een mooi resultaat en ik complimenteer alle mensen van Spelenderwijs en van de scholen die er elke dag hard aan werken om kinderen een betere start te geven.”
 
Afgelopen schooljaar heeft de Inspectie van Onderwijs de kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) in 37 grote steden getoetst (G37). Dit is gebeurd in het kader van landelijke afspraken die zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen met een taalachterstand gebruik kunnen maken van hoogwaardige onderwijsvoorzieningen. In deze afspraken staan kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen voor de voor- en vroegschoolse educatie. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids