Normal_10647

CULEMBORG - Sinds jaar en dag maken veel ouders uit Culemborg gebruik van de kinderopvang van de Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg (SKPC). SKPC is 15 jaar geleden ontstaan uit een fusie van de Stichting Kinderopvang Culemborg (SKC) en de Stichting Peuterspeelzalen Culemborg (SPC). Inmiddels heeft SKPC 38 jubilarissen, waarvan er 6 al twintig jaar in dienst zijn, zo meldt de Culemborgse Courant.

SKPC bestaat uit verschillende locaties en er worden verschillende vormen van opvang aangeboden. Zo heeft het een kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar, een voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar, vakantieopvang voor kinderen van 4-12 jaar, gastouderopvang voor 0-12 jaar en vijf peuterspeelzalen voor kinderen van 2,5-4 jaar.

Bij de SKPC is kinderopvang niet alleen oppassen. Er wordt heel bewust en weloverwogen geïnvesteerd in de opvoedkundige en sociale ontwikkeling van het kind. De lijfspreuk luidt dan ook 'SKPC, méér dan kinderopvang'.

Naast uitbreiding van het aantal locaties is de afgelopen jaren ook geïnvesteerd in veiligheid en uitdagende binnen- en buitenruimtes. Er wordt veel georganiseerd en gewerkt met thema's als kunst, natuur, cultuur, techniek en sport. Binnenkort wordt er gestart met een pilot voor opvang van kinderen van de 1e en 2e klassen van het voortgezet onderwijs.

"Ondanks roerige tijden in de kinderopvangbranche blijven veel ouders gebruik maken van de kinderopvang van de SKPC", zegt directeur Tineke Groen van de SKPC en al ruim 15 jaar in dienst.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld