AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft bij de strafeisen tegen Robert M. en Richard van O., de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, ten onrechte gesuggereerd dat de zaak nog groter zou kunnen zijn.

Voor die suggestie is geen bewijs, zo stellen de advocaten van Robert M., Wim Anker en Tjalling van der Goot, vrijdag in een verklaring.

Het OM zei donderdag aanwijzingen te hebben dat M. meer kinderen heeft misbruikt dan de 87 die hij heeft bekend. M. heeft die indruk gewekt tijdens verhoren bij de politie.

Het OM eiste 20 jaar cel en tbs tegen M. en 12 jaar cel tegen Van O.De raadslieden wijzen erop dat het OM de tientallen verklaringen van M. als betrouwbaar en consistent heeft bestempeld en heeft gebruikt in de bewijsvoering.

Maar de verklaring waarin hij aangeeft dat hij niet nóg meer kinderen heeft misbruikt, trekt justitie in twijfel, aldus Anker en Van der Goot. "Dat lijkt een tweeslachtige opstelling van het OM." De suggestie "levert mogelijk onnodige onrust onder ouders op."