Normal_ookburgemeesterbolsiusvanamersfoortlaatkinderboekzwerven

De ZwerfboekBende met kinderen en opa's en oma's liet op 5 oktober, tijdens de Nationale Kinderzwerfboekdag, in Amersfoort een spoor van boeken achter. De ZwerfboekBende bezocht onder meer basisschool De Kubus, de Verkeerstuin, de Burgemeester en DierenPark Amersfoort. Als bevlogen lezers vertelden ze aan de kinderen, ouders en de burgemeester hoe leuk en belangrijk lezen is voor de ontwikkeling van kinderen. Dit meldt Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp.

Kinderen ontwikkelen zich beter als er leesvoer in de directe omgeving aanwezig is. Toch verlaat meer dan 10 procent van de Nederlandse kinderen de basisschool met een leesachterstand omdat ze onder andere geen boeken hebben. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, doet daar wat aan.

Overal in Nederland zijn ambassadeurs actief om gelezen kinderboeken in te zamelen en deze te delen met kinderen die geen boeken hebben. Bedrijvenpartners houden inzamelingsacties. En samen met bevriende uitgevers en onderwijsinstellingen wordt het kinderzwerfboek steeds nadrukkelijker onder de aandacht gebracht van kinderen en ouders.

Er zwerven al honderdduizenden boeken door Nederland. Het team van Kinderzwerfboek, ontvangt vaak boeken van uitgeverijen en bedrijven. Toch zijn het er niet genoeg om alle kinderen plezier aan lezen te laten beleven. Kinderzwerfboek wil jaarlijks minimaal 250.000 boeken uit zwerven sturen. Kinderzwerfboek roept daarom iedereen in Nederland op om in hun boekenkast te duiken en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids