Normal_normal_kind_bak_geld

In de aanloop naar het debat in de Tweede Kamer van woensdag 28 september heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang een hartenkreet gestuurd namens 1000 leden. In deze brief uit de organisatie zorgen over de directe financiering die minister Asscher per 1 januari 2020 wil invoeren in de kinderopvang. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Volgens voorzitter Felix Rotternberg heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang onvoldoende terugkoppeling ontvangen op aangedragen aandachtspunten over het dossier directe financiering. Ook is een structurele oplossing voor de bezwaren, zoals het debiteurenbeheer en debiteurenrisico, de afgelopen vijf maanden uitgebleven. Informatie hieromtrent is onvoldoende beschikbaar voor de opvangorganisaties om hun debiteurenbeheer goed te kunnen regelen.
 
BK maakt zich ook zorgen om de haast waarmee dit zeer complexe wetsvoorstel in procedure wordt gebracht. Het kost volgens de organisatie tijd om de materie goed door te nemen, tijd die de organisatie niet genoeg heeft gekregen. BK ziet ook grote risico's op ict-gebied die eerst moeten worden opgelost. De organisatie heeft daarom onvoldoende vertrouwen in een contructueve afhandeling van de directe financiering in de kinderopvang.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids