Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

Studenten en onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven zijn van harte welkom op KinderdagverblijfKorein Kinderplein, voorheen De Tuimelaar. Zij mogen hun ideeën of concepten gericht op jonge kinderen op deze locatie testen. Ook op andere locaties van Korein zijn de studenten welkom. Dit meldt Cursor.

Clustermanager Claudia Evers van Korein Kinderplein wil de pedagogische kernwaarden van de kinderopvang Onderzoeken, Ontdekken, en Ontwikkelen graag naar een hoger niveau brengen. Samenwerking met andere partijen biedt alleen maar meer mogelijkheden en kansen op dit gebied, denkt ze. De kinderopvang had al vaker een vraag gehad van studenten om een idee nader te onderzoeken in de omgeving van de opvang. Het kinderdagverblijf kan zo worden ingezet als 'living lab', zo lang de kinderen er zelf geen last van hebben.
 
Binnenkort gaat Evers op gesprek bij Bouwkunde. “Het zou toch interessant zijn om studenten bij bouwprojecten van Korein te laten meedenken over bijvoorbeeld het interieur van een kinderdagverblijf.” 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids