Normal_taal__kind__taal_leren__boek

Als iemand een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft of doof of slechthorend is, in combinatie met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking, gaat communiceren niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert Kentalis kenniscafés waar belangstellende professionals gratis kennis kunnen opdoen. Zo kunnen peuterspeelzaalleidsters zelf een TOS ervaren. Dat meldt Kentalis.

Op 22 september en 6 oktober organiseert Kentalis in Almere en Lelystad het Kenniscafé 'De niet pratende peuter' met naast een gelijknamige workshop de mogelijkheid om zelf TOS te ervaren. Op 13 oktober wordt het Kenniscafé aangeboden in Bunschoten. 'De niet pratende peuter' is voor professionals die werken in de peuteropvang of bij kinderdagverblijven.

Kentalis organiseert meerdere kenniscafés over meerdere onderwerpen. Zo wordt ook het Kenniscafé 'Wanneer horen of communiceren niet vanzelfsprekend is'. Als iemand een taalontwikkelingsstoornis heeft of doof of slechthorend is, in combinatie met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking, gaat communiceren niet vanzelfsprekend. Iemand is dan Communicatief Meervoudig Beperkt. Daarover gaat dit Kenniscafé op 27 oktober in Amsterdam. Twee workshops worden hier gegeven: Totale Communicatie en HoorSpel.

Op www.kentalis.nl is meer informatie te vinden over de kenniscafés en aanmelding.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids