Normal_kinderopvang__kinderen__praten__kov__opvang

De kinderopvang in regio Nijmegen groeit weer na jaren van krimp. Stichting KION, de grootste kinderopvangorganisatie in Nijmegen en omgeving, start met ingang van het nieuwe schooljaar onder andere een kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang. Dat meldt de Gelderlander.

Door de groei van de kinderopvang komen er tientallen banen bij in het komend jaar, vertelt bestuurder Eddy Brunekreeft van KION. Een spectaculaire groei wordt het nog niet, maar er worden wel tientallen banen opengesteld. Misschien wel honderd, zegt Brunekreeft.

De groei komt na jaren van krimp, vooral in 2013 en 2014. Brunkreeft zegt een rustige groei te zien in de kinderopvangsector in Nijmegen en omgeving. De groei gaat gelijk op met de verwachting door het aantrekken van de economie.

In februari voorspelde UWV dat de werkgelegenheid in de kinderopvang, mede door een hoger budget voor de kinderopvangtoeslag, zal toenemen. In de kinderopvang slonk het aantal werknemers tussen 2011 en 2014 met 23.000 door kostenbesparingen bij de overheid, de economische crisis en het feit dat er minder kinderen werden geboren. Het UWV verwacht dat het personeelsbestand tot 2018 met 9000 werknemers aanzwelt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids