Normal_kinderen__rennen__sport__beweging__gym

Tijdens de Olympische Spelen vindt op het sportstrand van Den Haag de Olympic Experience plaats met activiteiten voor (school)kinderen. De Olympic Experience wordt georganiseerd door Olympic Experience Den Haag en stichting SWKGroep, een onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Dat meldt SWKGroep.

Tijdens de Olympic Experience is de stichting actief met een KidsCorner waar kinderen kunnen spelen, bouwen en aan techniekactiviteiten meedoen. Alle buitenschoolse opvangorganisaties die onderdeel zijn van SWKGroep bezoeken het evenement. De kinderen maken daar kennis met verschillende sporten en leren meer over de olympische waarden.

‘In onze visie zijn sport, bewegen en gezonde voeding van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. De Olympic Experience is een uniek topsportevenement. Hoe mooi is het dat we door deze samenwerking zoveel kinderen deze sportieve beleving kunnen geven’, aldus Ad Doorneveld, bestuursvoorzitter van de SWKGroep. De stichting is nauw betrokken bij een aantal side-events waarbij zo veel mogelijk kinderen in aanraking komen met de Olympische spelen, sporten en gezond bewegen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids