Normal_kov__basisonderwijs__zandbak__spelen__buiten_spelen__kind

Kinderopvang Humanitas heeft op basis van een zorgvuldige afweging van argumenten voor en tegen besloten zich opnieuw aan te melden als lid van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Eind vorig jaar zei de organisatie het lidmaatschap op om diverse redenen: spanningen binnen de brancheorganisatie, verschil in visie en onenigheid over communicatiestijlen van leden en bestuur. Bovendien miste Humanitas de bereidheid bij het bestuur om daar consequenties aan te verbinden. Dat meldt Kinderopvang Humanitas.

De brancheorganisatie heeft zich onder leiding van Felix Rottenberg beraden op haar toekomst, het bestuur is afgetreden, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang is opgericht uit onvrede met het huidig stelsel waarin financiële prikkels op een negatieve wijze de kwaliteit van het kinderopvangaanbod kunnen beïnvloeden.

De raad van bestuur en het MT van Kinderopvang Humanitas vinden het belangrijk lid te zijn van een brede branchevereniging die alle typen aanbieders verenigt: groot, klein, profit en not for profit, grootstedelijk en plattelands. Het uitgangspunt is dat er meer is dat leden bindt dan scheidt. Humanitas hecht aan de diversiteit binnen de vereniging en tijdens ALV’s. Samen zorgdragen voor goede kinderopvang waardoor kinderen beter toegerust hun toekomst instappen. In samenwerking op buurtniveau met clubs en scholen, binnen een IKC of als zelfstandig kindercentrum met een uniek aanbod. Ook een professioneel ondersteuningsbureau voor de leden, waar het gaat om zaken als cao, wet- en regelgeving, PR & Marketing en de ontwikkeling van het kostprijsmodel wordt belangrijk gevonden.

© Nationale Onderwijsgids