Normal_kind_schrijven

Zo'n 100.000 peuters bezoeken jaarlijks een peuteropvangvoorziening. Investeren in zulke voorzieningen loont. Echter blijkt Nederland op dat punt achter te blijven. Omdat alle kinderen het recht hebben om zich te ontwikkelen, zijn de Brancheorganisatie Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland (voorheen MOgroep), PO-Raad en VNG de campagne 'Kinderen zijn de toekomst! De samenleving is daarom gebaat bij investeren in kinderen' gestart. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Volgens de vier organisaties is er te veel versnippering om een doorgaande ontwikkellijn te realiseren. Daarom pleiten ze voor ontwikkelrecht voor alle kinderen en het mogelijk maken van integrale voorzieningen. Met de campagne brengen de vier organisaties geen nieuwe boodschap, maar willen ze hun gezamenlijke ambitie laten zien als het gaat om het jonge kind.

Doel van de campagne is om sterke basisvoorzieningen voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar te krijgen en hierin meer te investeren. Ook willen de partijen integrale voorzieningen voor kinderen van 0 tot 12 jaar via lokaal maatwerk met de inhoud voorop en van goede kwaliteit. De organisaties willen dat er verbindingen komen tussen partijen om zo een integrale pedagogische aanpak voor alle kinderen te realiseren. Hiervoor is samenwerking tussen ouders, kinderopvang, ouders, welzijn, zorg en gemeenten essentieel.

© Nationale Onderwijsgids