Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

De wachtlijsten voor kinderopvang keren langzaam terug. Deze zijn voornamelijk te vinden in groeigemeenten en drukke gedeeltes van de stad, zegt belangenvereniging van ouders in de kinderopvang BOinK. Dit meldt RTL Nieuws.

Deze tendens is in lijn met de eerder gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek waaruit bleek dat er voor het eerst weer meer kinderen naar de opvang gaan na drie jaren van daling. BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma wijt de wachtlijsten aan de bezuinigingen van de afgelopen jaren. Hierdoor kwamen er minder opvangplekken waardoor er nu te weinig beschikbaar is voor de huidige vraag. De oplossing hiervoor ligt niet zomaar voorhanden. De kinderopvang moet meer groepen vormen, er moeten meer medewerkers aangesteld worden en er moet meer ruimte gecreëerd worden. Dat gaat niet altijd op stel en sprong, meent Jellesma.
 
BoinK ziet een tendens ontstaan dat ouders hun kind al opgeven voor kinderopvang als het nog maar net geboren is. Eerder gebeurde dit pas 1 à 2 maand voordat de kinderopvang nodig was.
 
© Nationale Onderwijsgids