Normal_normal_kind_bak_geld

Een kredietunie voor de kinderopvang kan stabiliteit en financiële ondersteuning aan ondernemers in de kinderopvangsector bieden. Dit zegt minister Asscher (SZW) in antwoord op Kamervragen van SP-Kamerlid Tjtske Siderius. 

Asscher benadrukt dat kinderopvang waardevol is voor kinderen en ouders. Stabiliteit hierin is erg belangrijk voor het vertrouwen van de ouders en de ontwikkeling van de kinderen. De mogelijke komst van een kredietunie kan stabiliteit en financiële ondersteuning aan ondernemers in de kinderopvangsector bieden, volgens minister Asscher. Wel zegt hij geen bijdrage te willen leveren aan de opstartkosten voor een kredietunie, omdat hij dit ziet als een natuurlijke economische beweging.
 
Asscher erkent dat de kinderopvang in het verleden niet altijd stabiel was door noodzakelijke bezuinigingen en een wisselend beleid. Maar de overheid heeft inmiddels maatregelen genomen op het gebied van de structurele verhoging van de kinderopvangtoeslag. Ook ligt er een besluit met investeringen in betaalbare, toegankelijke, en kwaliteitsvolle kinderopvang.
 
© Nationale Onderwijsgids