Normal_download

Op woensdag 8 juni organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon samen de jaarlijkse Buitenspeeldag. Er worden die dag door heel Nederland voor ruim 90.000 kinderen buitenspeelactiviteiten opgezet. Het kanaal van Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag 's middags vanaf 13.00 uur op zwart om alle kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan. Ook is dit jaar een speciale app beschikbaar waarmee kinderen voor, op en na de Buitenspeeldag selfies kunnen maken en deze met elkaar kunnen delen. Dit meldt Jantje Beton.

Jantje Beton en Nickelodeon hebben in aanloop naar de Buitenspeeldag gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen opgeroepen alles uit de kast te trekken om buitenspeelactiviteiten samen met kinderen te bedenken. Ook dit jaar hebben kinderen voor zelf bedachte activiteiten subsidie bij Jantje Beton aangevraagd. Er zijn hele creatieve aanvragen gedaan. Van circus acts en buikschuiven, tot compleet uitgewerkte activiteiten binnen het thema reis om de wereld. 
 
Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord wordt het hoofdevenement van de Buitenspeeldag gehouden. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd en zal tevens de Chiquita & Nickelodeon Speelplaats te vinden zijn, vol verschillende activiteiten die te maken hebben met de centrale thema's plezier, spelen en beweging. 
 
Op www.jantjebeton-buitenspeeldag.nl/ kunnen kinderen 8 juni kijken wat er in hun omgeving te doen is! Daarnaast kunnen kinderen de Buitenspeeldag-gerelateerde gratis app 'Just Smile' downloaden, waarmee kinderen voor, op en na de Buitenspeeldag selfies kunnen maken en deze kunnen opleuken met allerlei leuke attributen. 
 
Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verarmd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan. 
 
© Nationale Onderwijsgids