Leerlingen voor de vijfde keer massaal naar buiten voor Nationale Buitenlesdag

De leerlingen van meer dan 3800 basisscholen verspreid over het land krijgen dinsdag buiten les. Het is voor de vijfde keer Nationale Buitenlesdag.

Volgens Jantje Beton, een van de initiatiefnemers, zorgen de frisse lucht, beweging en speelse manier van leren ervoor dat kinderen beter presteren. Daarbij ervaren scholieren meer plezier in de lessen en vinden ze het fijn dat ze meer kunnen bewegen. "Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, alle vakken zijn geschikt voor een buitenles", aldus de organisatie.

Ook leraren zijn enthousiast over het buiten lesgeven. Bijna 90 procent van de juffen en meesters zou dit vaker willen doen, blijkt uit eerder onderzoek.

Ook het weer zit mee. Volgens de weersvoorspellingen van Weeronline wordt het dinsdag zonnig, met temperaturen tussen de 20 en 26 graden.

De buitenlesdag zou aanvankelijk op 7 april plaatsvinden, maar werd vanwege coronamaatregelen verplaatst naar 22 september. De Nationale Buitenlesdag wordt georganiseerd door Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN).

Door: ANP