Week 24: volle klassen, Buitenspeeldag & racisme behandelen op school

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: basisschoolleerlingen weer allemaal samen naar school, Hare Koninklijk Hoogheid Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag 10 juni de landelijke Buitenspeeldag van Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton geopend in Baarn en radiozender FunX begint petitie om racisme verplicht te behandelen op school.

Maandag: Basisschoolleerlingen weer allemaal samen naar school

Voor het eerst in bijna drie maanden komen basisscholieren weer samen met al hun klasgenootjes. De basisscholen gaan maandag weer met volledige klassen aan de slag.
 

Dinsdag: Regeling gedupeerde ouders in toeslagenaffaire wordt uitgebreid

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen maakt het mogelijk dat gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire, die onterecht het predicaat Opzet/Grove schuld kregen, in aanmerking kunnen komen voor een nog op te stellen financiële regeling. Hiervoor wordt de vangnetbepaling die nu voorligt in de Tweede Kamer uitgebreid.
 

Woensdag: Prinses Beatrix bezoekt nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton

 Hare Koninklijk Hoogheid Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag 10 juni de landelijke Buitenspeeldag van Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton geopend in Baarn. Dit jaar wordt de Buitenspeeldag voor de dertiende keer georganiseerd. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Jantje Beton.
 

Donderdag: Universiteit van Amsterdam mag software tegen spieken gebruiken

De Universiteit van Amsterdam (UvA) mag studenten die vanuit huis hun tentamens maken wel degelijk in de gaten houden met online surveillancesoftware. De rechter heeft de bezwaren afgewezen die twee studentenraden in een kort geding hadden aangevoerd.
 

Vrijdag: FunX begint petitie om racisme verplicht te behandelen op school

Radiozender FunX is een petitie begonnen met de oproep racisme voortaan verplicht te behandelen op basis- en middelbare scholen. Het initiatief werd aangedragen door drie vriendinnen die vinden dat er op hun school te weinig aandacht aan het onderwerp wordt besteed. DJ Fernando Halman, die dagelijks het programma Start! presenteert, heeft zich opgeworpen als ambassadeur van het plan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids