Normal_kov__opvang__kind__spelen__auto_s__jongen

In 2017 gaan ouders met kinderen in de kinderopvang er honderden euro's op vooruit. Afhankelijk van hun inkomen krijgen ze volgend jaar tussen de 100 en 1000 euro extra aan kinderopvangtoeslag. Dat hebben de regeringspartijen VVD en PvdA afgesproken. Dat meldt RTL Nieuws.

Vanaf 2017 is er bijna 200 miljoen euro extra beschikbaar voor de kinderopvang. In het Belastingplan was al afgesproken dat er 100 miljoen euro bij zou komen. Dat bedrag werd later verhoogd. Vooral de midden- en hoge inkomen profiteren van de hogere toeslag. Zo zouden tweeverdieners die ruim drie keer modaal verdienen er zo'n 1.000 euro per jaar op vooruitgaan. De lagere inkomens krijgen de opvang al voor het grootste deel vergoed en profiteren daardoor minder van de extra toeslag.

Binnenkort zal minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid officieel bekend maken hoe het extra geld voor de kinderopvang zal worden besteed. Door de maatregel hopen de coalitiepartijen dat er meer vrouwen aan het werk gaan. Het voorstel moet nog besproken worden in de ministerraad.

© Nationale Onderwijsgids