Normal_euro_geld_betalen__7_

De Nederlandse economie laat vooruitgang zien en dat is ook te merken in de kinderopvang. Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zou een tweede reorganisatieronde uitvoeren, maar heeft deze voorlopig uitgesteld. Dat meldt PZC.

De eerste reorganisatie werd een jaar geleden doorgevoerd. Toen verloren twintig werknemers hun baan bij de Zeeuwse kinderopvangorganisatie. Ook in 2016 zouden er twintig mensen weg moeten, maar voorlopig wordt die ingreep uitgesteld. “We hebben even een time-out ingebouwd”, zegt directeur Rianne Vons. Aan het einde van het derde kwartaal bekijkt de stichting of een ingreep alsnog nodig is.

Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen telde in 2012 nog 360 werknemers. Inmiddels zijn dat er nog maar 260. Veel tijdelijke contracten zijn niet verlengd door de organisatie. Door intensievere samenwerking met basisscholen en andere kinderopvangorganisatie ziet Vons weer toekomstperspectief. “We moeten met elkaar samenwerken om voorzieningen in stand te houden op zoveel mogelijk locaties. Ouders willen immers kinderopvang zo dicht mogelijk bij huis." 

© Nationale Onderwijsgids