Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Kids First COP Groen uit Groningen is per 1 juni de nieuwe eigenaar van de vestigingen van kinderopvang Sisa. De handtekeningen voor de overname zijn inmiddels gezet. De kinderopvang was gevestigd op zeventig plekken, maar is afgelopen dinsdag failliet verklaard. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Kids First COP Groep neemt het overgrote deel van de locaties en het Gastouderbureau over. Naar verwachting gaan de locaties waar jaar in jaar uit verlies is gedraaid dicht. Daarnaast bieden zij aan het merendeel van de medewerkers een nieuw contract aan. Sisa had zo'n 250 mensen in loondienst en daarnaast nog 140 vrijwilligers en stagiaires. Tot 1 juni draaien alle locaties door onder de hoede van de curator. In de loop van volgende maand wordt bekend voor welke Friese vestigingen geen doorstart mogelijk is. Sisa hoopt dat het aantal locaties dat gesloten wordt, zeer beperkt blijft.

Sisa Kinderopvang heeft verspreid over elf gemeenten in Friesland meer dan 70 locaties voor buitenschoolse opvang, peuteropvang en kinderdagverblijven. Op verschillende locaties vinden meerdere soorten opvang plaats. Daarnaast heeft Sisa een Gastouderbureau, waar 240 gastouders aan zijn verbonden. 

© Nationale Onderwijsgids