Normal_kinderopvang_peuter_kleuter_meisje_speelgoed_spelen

Woensdag is een nieuwe branchevereniging voor de kinderopvang gepresenteerd, namelijk Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). De vereniging wil van kinderopvang een basisvoorziening maken die voor alle kinderen van 0-12 jaar toegankelijk is. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

De nadruk moet komen te liggen op de kwaliteit van de kinderopvang. Dat betekent dat kinderopvangorganisaties moeten investeren in duurzame kwaliteit en innovatie van de kinderopvang. Volgens voorzitter Kathalijne Buitenweg heeft kinderopvang steeds meer een belangrijke maatschappelijke rol. De ontwikkeling van kinderen kom steeds meer op de voorgrond te staan in de opvang. Buitenweg pleit voor een voor alle kinderen toegankelijke kinderopvang met gelijke kansen voor iedereen. Om dit te realiseren moeten aanpassingen worden gemaakt in de wet voor kinderopvang. 
 
De initiatiefnemers van BMK zijn Stichting Bink, Stichting Kinderopvang Amersfoort, de Kinderopvanggroep B.V. en Kober. Deze hebben zitting in het bestuur. Organisaties die zich willen aansluiten bij BMK moeten voldoen aan de kwaliteitseisen uit de statuten.
 
© Nationale Onderwijsgids