Normal_vrouw__rekenen__studeren__financieel__moeder__zorgen__studie

In Eindhoven is een nieuwe vorm van kinderopvang gestart. Bij Werktuin040 kunnen ouders in alle rust werken terwijl de kinderen spelen. De opvang is bedoeld voor bijvoorbeeld zzp'ers die thuis werken of studerende ouders. Doel is dat de kinderen met andere kinderen spelen zodat de ouders rustig kunnen werken. Dat meldt Werktuin040.

“Het idee is tot stand gekomen doordat ik merkte dat wanneer ik bij vriendinnen was en mijn dochter met hun kinderen speelde, wij ons konden richten op onze gesprekken of werk”, vertelt oprichter van het initiatief Anja Wasser. Zij is daarna dit idee gaan uitwerken en heeft een werkplek gerealiseerd met een speelplaats voor kinderen in Eindhoven. Iedere maandag- en donderdagochtend komen de ouders en hun kinderen bij elkaar. Een vrijwilliger is dan aanwezig om met de kinderen te spelen zodat de ouders in alle rust kunnen werken of studeren. Daarnaast passen de ouders ook samen om beurten op de kinderen.

Werktuin040 is in september 2015 gestart in samenwerking met Lumens in de buurt (wijkondersteuning in Eindhoven). Verder wordt samengewerkt met Vrijwilligerspunt Eindhoven, zij geven interessante workshops voor de ondernemende ouders en Vitalis, Werktuin040 wil met hen een koppeling maken met senioren door bijvoorbeeld voorleesochtenden te organiseren.

© Nationale Onderwijsgids