Normal_buitenspelen__modderdag

Op woensdag 29 juni wordt voor de vierde keer de Nationale ModderDag georganiseerd. Kinderopvang-organisaties, BSO’s, gastouders, basisscholen en bezoekerscentra kunnen zich weer aanmelden om deel te nemen aan ModderDag 2016 . Voor het eerst wordt de ModderDag georganiseerd door Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Dat meldt Modderdag.

Het landelijke speelfestijn voor kinderen moet aandacht geven aan het dieren- en plantenleven op aarde. Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni 2016 tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vorig jaar deden in Nederland 110.000 kinderen van 2400 locaties mee.

Sinds dit jaar wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, de grootste organisatie op het gebied van natuureducatie in Nederland. ModderDag is een initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar & Partners. International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in onder andere Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Op www.modderdag.nl is meer informatie te vinden over de vierde editie van ModderDag en kunnen organisaties zich aanmelden.

© Nationale Onderwijsgids