Logo_brancheorganisatie_kinderopvang

Sinds deze week heeft Brancheorganisatie Kinderopvang een nieuwe directeur. Hanneke van Tongeren is de opvolger van Lex Staal, die op zijn beurt Aly van Beek zal vervangen als directeur van de MOgroep, de brancheorganisatie voor sociaal werk. Van Tongeren is bij het grote publiek onder meer bekend van haar werk bij de Nederlandse omroep. Zij zal optreden als interim-bestuurder van de Brancheorganisatie, voor hoe lang is nog niet bekend. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Van Tongeren begon haar carrière bij de radio waar zij betrokken was bij de productie van diverse amusements- en informatieve programma's van onder meer de AVRO, NOS en ANP. Zij was oprichter en voorzitter van Stichting Kinderdagverblijf Omroep. Sinds 1998 werkt zij als zelfstandig interim manager en adviseur en heeft daarnaast vele maatschappelijke functies. Van Tongeren studeerde Rechten aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Van Tongeren is gespecialiseerd in transformatiemanagement en organisatiecoaching. In de loop der jaren heeft zij ervaring opgedaan met het begeleiden van ingrijpende organisaties. Als interim-directeur van de Brancheorganisatie zal zij zorg dragen voor de lopende dossiers. Hoe lang Van Tongeren deze functie blijft uitoefenen hangt af van de ontwikkelingen binnen de organisatie.

© Nationale Onderwijsgids