Normal_belastingdienst34

De bezwaarschriften van ouders over de naheffing van de kinderopvangtoeslag zijn bijna allemaal afgehandeld. Volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën hoeft bijna niemand te betalen. De meeste naheffingen waren foutief. Dit meldt RTL Nieuws.

Begin dit jaar kregen duizenden ouders een forse naheffing van honderden tot soms meer dan 10.000 euro over de kinderopvangtoeslagtoeslag van 2014. Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) kreeg aan de hand van de brieven van de Belastingdienst vele telefoontjes van ongeruste ouders die meldden dat de naheffing totaal niet kloppen.  
 
De Belastingdienst gaf daarop aan bij de belangenvereniging dat de aanslagen foutief verstuurd waren en dat de dienst zou wachten met het innen van de heffingen. De Belastingdienst raadde ouders aan bezwaar te maken. Een speciaal opgezet team zou deze bezwaren extra snel afhandelen. Inmiddels zijn er nog 400 van de 8000 naheffingen die moeten worden afgehandeld.
 
De Belastingdienst gaat ouders die geen bezwaar hebben gemaakt tegen de foutieve naheffingen ook benaderen om de fout te herstellen. De oorzaak van de foute naheffingen is intussen gevonden.
 
© Nationale Onderwijsgids