Normal_normal_kind_bak_geld

Het ministerie van Sociale Zaken heeft het concept-wetsvoorstel voor de financiering van de kinderopvang online gepubliceerd. Via een internetconsultatie vragen zij belanghebbenden om hun reactie te geven op dit voorstel. Dit kan op www.internetconsultatie.nl tot 11 maart 2016. Dit meldt Rijksoverheid.

Het doel van de wijziging is de financiering van de kinderopvang voor ouders eenvoudiger te maken en hun meer zekerheid te bieden. Tevens wordt beoogd het financieringsstelsel minder complex te maken en minder gevoelig voor fouten en fraude. De huidige systematiek van de kinderopvangtoeslag legt veel verantwoordelijkheid bij ouders, veroorzaakt onduidelijkheid en leidt tot veel verrekeningen achteraf, vaak nog jaren later. Dit komt onder andere doordat ouders hun eigen inkomen over het (nog lopende) jaar moeten schatten.

Reacties worden gepubliceerd nadat de consultatie is gesloten. Alleen die reacties worden gepubliceerd waarvan is aangegeven, door de inzender, dat deze openbaar mogen worden gemaakt.

© Nationale Onderwijsgids