Normal_fiftytwo_kinderzwerfboekdag_091013_300_6549

Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, ontving de afgelopen weken honderden aanvragen uit het hele land voor zwerfstickers en informatiepakketten. Op 7 oktober laat de Zwerfboekbende kinderboeken zwerven in Rotterdam. Kinderzwerfboek-stations, kinderdagverblijven, basisscholen, buurtcentra, bedrijven, uitgeverijen en leesfanaten doen mee en laten kinderboeken zwerven. Dat meldt Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp.

Ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling.

De Nationale Kinderzwerfboekdag wordt door de ZwerfboekBende aangegrepen om vele kinderboeken in de stad Rotterdam te verspreiden. In 2013 en 2014 bezocht de Bende Utrecht en Den Haag. Om 13.00 uur trekt de ZwerfboekBende de stad in en laat kinderboeken zwerven op plekken waar deze hard nodig zijn. We vertrekken om 13.00 uur vanaf Kinderboerderij de Bokkesprong (Tjalklaan 90). De ZwerfboekBende arriveert om 15.00 uur bij de Euromast. Wethouder de Jonge opent hier om 15.30 uur het 700ste Kinderzwerfboek-station.

© Nationale Onderwijsgids