Normal_speeltuin_spelen_wippen_opvang

Vorige week sprak de rechtbank in Breda het faillissement uit voor kinderopvang Dino in Tilburg. Het is de derde locatie in drie jaar tijd van de opvangorganisatie die door financiële problemen is gesneuveld. Curator Miel Maessen is nu in gesprek moet mogelijke kandidaten voor een doorstart van de kinderopvang. De buitenschoolse opvang aan de Verhulstlaan is ondanks het faillissement voorlopig nog gewoon open. Dit meldt Brabants Dagblad.

De twaalf werknemers van de opvang krijgen per 1 november ontslag. Tot die tijd blijven zij in ieder geval doorwerken. Volgens een woordvoerder van de curator wordt nu gekeken wat maatschappelijk het beste is voor alle partijen. Een van de mogelijkheden is voortzetting van de opvang op de huidige locatie. “We willen op zo kort mogelijke termijn duidelijkheid verschaffen, zeker ook omdat de ouders willen weten waar ze aan toe zijn”, aldus de woordvoerder.

Kinderopvang Dino kampt al langere tijd met financiële problemen. Vorig jaar moesten twee locaties sluiten door een huurschuld aan de gemeente en schulden bij de Belastingdienst.

© Nationale Onderwijsgids