Normal_moeder_zoon_kind_familie_gezin

Kinderopvangorganisaties kunnen nog tot 1 september meedoen met de benchmark: een onderzoek naar feiten, cijfers en ontwikkelingen in de kinderopvangsector. Er is nu een speciale route in de benchmark gecreëerd voor gastouders. Hierin staan alleen vragen in die relevant zijn voor gastouderbureaus. Dit meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang. 

Op 22 juni is de Benchmark Kinderopvang van start gegaan. De onderzoeksresultaten uit de benchmark worden gebundeld in het Brancherapport Kinderopvang. Dit is een belangrijk instrument in de lobby en wordt goed gelezen door politici en beleidsmakers. De brancheorganisatie benadrukt dat juist nu met de diverse belangrijke ontwikkelingen in de landelijke politiek (Directie Financiering en Nieuwe Toezicht) een goed beeld van de kinderopvangsector van belang is.  
 
Op basis van gesprekken met gastouderbureaus en signalen die binnenkwamen bij de brancheorganisatie, hebben zij besloten een speciale route voor gastouderbureaus te maken binnen de benchmark. In de reguliere benchmark staan namelijk vragen die niet relevant zijn voor gastouderbureaus. De vragenlijst die nu specifiek voor gastouders is opgesteld bevat de verplichte enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek en een vragenlijst met relevante vragen om te kunnen benchmarken. Brancheorganisatie Kinderopvang roept gastouderbureaus die onderdeel zijn van een kinderopvangorganisatie om de reguliere benchmark in te vullen. 
 
© Nationale Onderwijsgids