Normal_kinderopvang_peuter_kleuter_meisje_speelgoed_spelen

De gemeente Moerdijk wil de wachtlijst voor voorschoolse educatie verkleinen. Daarom trekt de gemeente extra geld uit zodat meer peuters met een onderwijsachterstand naar school kunnen. Dat meldt BN Destem.

Jaarlijks ontvangt de gemeente een uitkering voor de bestrijding van onderwijsachterstanden. In 2015 zijn van dit budget 58 plaatsen gerealiseerd voor peuters. Als er gekeken wordt naar de landelijke cijfers zouden dit genoeg plaatsen moeten zijn, maar er staan nog vijftien kinderen op de wachtlijst. Voor- en vroegschoolse educatie (vve) richt zich op peuters tot vier jaar met een taalachterstand. Tijdens de vve worden de kinderen geholpen om hun achterstand in te halen zodat ze een goede start maken op de basisschool.

In juli publiceerde de gemeente Breda het Manifest vve. Hierin staan afspraken gemaakt voor de vve voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Doel van het manifest is om zo veel mogelijk peuters vve te bieden, achterstand op de basisschool te voorkomen en te zorgen voor een succesvolle start van de (basis)schoolloopbaan. De gemaakte afspraken in het manifest hebben vooral betrekking op de verbinding tussen school, ouders en kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 6 jaar.

© Nationale Onderwijsgids