Normal_tweede_kamer

Elke schoolvakantie houdt ProDemos, 'Huis voor democratie en rechtsstaat', open huis voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens deze Kinderrijk-dagen komen kinderen spelenderwijs in aanraking met politiek Den Haag met als vast onderdeel een bezoek aan de Ridderzaal of de Tweede Kamer. Deze vakantie is Kinderrijk geopend op 17 en 18 augustus. Dit meldt Kinderopvangtotaal. 

Kinderrijk organiseert tijdens deze dagen een reeks activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. Zo krijgen de kinderen een speciale rondleiding door de Tweede Kamer of mogen ze de troon in de Ridderzaal van dichtbij bekijken. In een nagebouwde parlementszaal leggen Kamerleden uit hoe de Tweede Kamer werkt en mogen de kinderen vragen stellen.

Kinderrijk brengt kinderen op een creatieve en laagdrempelige wijze in aanraking met ons politieke systeem. Zo wordt tijdens de politieke bingo de kennis van de kinderen getest. Creatievelingen kunnen in de knutselworkshop hun droomland ontwerpen of een hoedje of nieuw kapsel bedenken voor premier Rutte of de koning.

Voor oudere kinderen en volwassen begeleiders is er het DemocratieLAB en de Stemwijzerwinkel. De deelnemer(tje)s kunnen hun eigen menig over de democratie onderzoeken en ontdekken welke partij het beste bij hun ideeën past.

Kinderrijk is op 17 en 18 augustus geopend met een doorlopend programma van 11 tot 16 uur. De entree is 7 euro per persoon voor zowel volwassenen als kinderen (gratis voor kinderen tot 3 jaar). Kaarten kunnen besteld worden via prodemos.nl

© Nationale Onderwijsgids