Logo_cliniclowns-logo1

Het is voor het eerst dat een buitenschoolse opvang (bso) kans maakt om de Gouden Neus-verkiezing van de CliniClowns te winnen. Vorige zomer haalden de kinderen van bso Villa Kakelbont uit Winschoten met allerlei acties 525 euro op voor stichting CliniClowns. Hiermee werden ze de winnaars van de provincie Groningen. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

De bso kan de landelijke prijs winnen door de meeste stemmen binnen te halen. Daarom roepen ze collega's in de kinderopvangbranche om op hun actie te stemmen. Naast het winnen van de prijs, wil de bso ook andere kinderopvangorganisaties stimuleren om iets voor een goed doel te organiseren, zegt Monique Eden van de bso.

In de zomer van 2014 hebben de kinderen op verschillende manieren geld opgehaald voor de CliniClowns. Zo was er een grote sponsorloop in het stadspark, werden er veel flessen verzameld en gingen de kinderen verkleed als clown de winkelstraat op.

De CliniClowns reiken de Gouden, Zilveren en Bronzen Neus uit als dank voor de vele acties die elk jaar georganiseerd worden om geld op te halen voor het goede doel. De prijzen gaan naar de meest bijzondere acties. Stemmen voor de Gouden Neus kan via de website.

© Nationale Onderwijsgids