Normal_tuinieren_groen

Kinderopvangorganisatie Kiddies in Alkmaar heeft een tweede kinderdagverblijf omgetoverd tot een 'Kiddies-GROEN' locatie. Vandaag zal wethouder Elly Konijn van Alkmaar tijdens de feestelijke opening op locatie het Arkplein het officiële startsein geven.

Op een Kiddies-GROEN kinderdagverblijf zijn buitenspelen en natuurbeleving extra belangrijk. De buitenruimte zo is ingericht dat kinderen kunnen ontdekken, klimmen en klauteren. Er zijn oneffen ondergronden, er is ruimte voor vogels en insecten, er zijn natuurlijke materialen gebruikt en er is veel ruimte om te spelen, te fantaseren en voor avontuur.

Kiddies werkt samen met de hoveniers van Groenmeesters. Zij hebben actief meegedacht aan de tuinontwikkeling. De tuin is aangepast met onder andere een blotevoetenpad en ongelijke boomstamstronken. Zelfs eigen wilgentenen zullen worden gekweekt. De grote diversiteit aan beplanting gaat ervoor zorgen dat er een verscheidenheid aan leven op de tuin af gaat komen deze zomer.

Ook een onderdeel van Kiddies-GROEN is zaaien en oogsten. Er zal buiten in de tuin een moestuin komen en binnen kweekbakken. Ook worden er op de groepen seizoenactiviteiten gedaan waarin groei en ontwikkeling centraal staat. Deze lente gaat extra bijzonder worden. Kiddies heeft namelijk dwerggeit Marit uit Kinderboerderij De Rekerhout geadopteerd. Nog even en de kinderen gaan op kraambezoek bij de geitjes en hun moeder.

© Nationale Onderwijsgids