Normal_9399

AMSTERDAM - De jonge zangeres Naomi Gael (14 jaar) doneert een deel van de opbrengst van haar nieuwe CD-single 'Het is waar' aan kinderen die verblijven in instellingen van de maatschappelijke en vrouwenopvang van Federatie Opvang. Naomi wil met haar donatie een bijdrage leveren aan de verbetering van de (leef)omstandigheden van kinderen in de opvang.

Jan Laurier, voorzitter van de Federatie Opvang over de actie: "We zijn heel blij met de hartverwarmende actie van Naomi. In 2010 verbleven er bijna 8000 kinderen tot en met 17 jaar in de opvang. Bijna 1600 van deze kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar kwamen alleen, dus zonder ouder, naar een opvanghuis. Deze kinderen hebben specifieke behoeften waaraan de opvang lang niet altijd kan voldoen, zoals behoeften aan ontspanning middels sport en spel en aan ondersteuning op hun eigen maat. Dat Naomi hieraan een bijdrage wil leveren is een prachtig en heel erg welkom geschenk voor deze kwetsbare kinderen".

De CD van de 14-jarige Naomi is sinds 2 februari te verkrijgen via haar website www.naomigael.nl. Naomi is sociaal zeer betrokken en draagt de kinderen in de opvang een zeer warm hart toe. Eind vorig jaar organiseerde Naomi ook al een succesvolle actie voor deze kinderen. Als resultaat hiervan bezocht zij kinderen in de opvang met speelgoed, fruit en andere traktaties.

Naomi Gael wordt ondersteund door een team van vrijwilligers waaronder haar moeder, vrienden en enkele anderen zoals programmamaker Peter Jan Rens. Naomi is op dit moment op vele fronten actief voor kinderen in de opvang. Zij heeft onlangs een online spel geïntroduceerd, Frrrens, dat gespeeld kan worden via haar website www.naomigael.nl Ook wordt binnenkort een groot benefietconcert georganiseerd. Een gedeelte van de opbrengst van dit concert gaat ook naar de kinderen in de opvang.

© Nationale Onderwijsgids