Normal_px187mtu2nzeyni0yltk5mdaymjkzma__

Kindercentrum de Boshoeve uit Nieuw Vennep doet dit jaar opnieuw mee aan de Nationale Voorleesdagen. Die gaan woensdag 21 januari van start met het Nationale Voorleesontbijt waar ook de Boshoeve in participeert. Onder het motto 'Samen lezen is Samen genieten' wordt voorgedragen uit het prentenboek van het jaar 'Boer Boris gaat naar zee'. De Boshoeve vroeg voice-over, presentatrice en radionieuwslezer Tamara Bok de kinderen tijdens het ontbijt uit het boek voor te dragen. Tamara Bok is onder meer bekend van Radio538, Slam FM, Radio10Gold en BNRnieuwsradio.

De Boshoeve is een kinderdagverblijf en BSO voor met en zonder beperking of chronische ziekte. Naar een idee van directrice en pedagoge Eva Toele. De Boshoeve biedt onderdak aan meer dan 100 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Daarbij is het ook de een werkplek voor natuurwerkers: jongvolwassenen met een beperking die zinvolle en leuke werkzaamheden uitvoeren.

De ochtend van het Nationale Voorleesontbijt komen de kinderen rond 9 uur in hun pyama's naar de Boshoeve. Daar liggen in de grote gezamenlijke ruimte matrasjes klaar. Een echt ontbijtje op bed volgt. "Om alle kinderen te kunnen vermaken en er voor te zorgen dat iedereen het verhaal kan volgen krijgt Tamara van ons een spoedcursus gebarentaa”, vertelt directrice Eva Toele. Zo kunnen de kinderen die in gebaren spreken alles goed volgen en het verhaal thuis navertellen."  

Tamara Bok is enthousiast: "Ik volg de Boshoeve sinds het project in de kinderschoenen stond en draag Eva en haar team een warm hart toe. Dat ik een steentje mag bijdragen aan het Nationale Voorleesontbijt vind ik dan ook een grote eer. Ik heb enorm veel zin in woensdag. Kinderen zijn het meest dankbare publiek."

© Nationale Onderwijsgids