Logo_download__1_
Op het terrein van de vroegere Prins Willem-Alexanderkazerne in Gouda komen een kinderdagcentrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en een moskee. Het moskeebestuur tekende woensdag een intentieverklaring met school De Ark en kinderdagcentrum Gemiva. Het originele plan was om de grootste moskee van Nederland op het terrein te bouwen. Dit meldt Omroep West. 
 
De drie bestaande moskeeën van Gouda wilden één grote nieuwe moskee bouwen op het terrein van de kazerne, die ruimte zou moeten kunnen bieden aan 4500 bezoekers. De Ark en Gemiva hadden echter ook hun oog laten vallen op het terrein. Beide groepen waren al tien jaar op zoek naar een plek voor een school en een kinderdagcentrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Het college van burgemeester en wethouders van Gouda wilde het terrein niet aan één van de partijen alleen gunnen en dwong hen tot samenwerking. Woensdag werd deze samenwerking beklonken met de ondertekening van de intentieverklaring. 
 
Hoewel de partijen aanvankelijk niet blij waren met de gedwongen samenwerking, zeggen ze inmiddels vertrouwen te hebben. 'Gouda laat hiermee zien hoe het hoort. Ik heb er alle vertrouwen dat we goede buren gaan worden,' aldus B. Eijsink, bestuurder van Gemiva. Wel moeten er nog wat puntjes op de i gezet worden. Bestuurder van De Ark, G. Schenk: 'We moeten nog afspreken hoe we onze kinderen kunnen afschermen van de prikkelingen die deze combinatie met zich meebrengt, en wie dat gaat betalen.' 
 
© Nationale Onderwijsgids