Normal_school_opvang_kind_peuter_baby

Vanaf vandaag kunnen aanvragen ingediend worden voor subsidie van het Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) voor trainingen in taal- en interactievaardigheid voor pedagogisch medewerkers. De aanvraagperiode loopt tot en met 27 februari 2015. Dit meldt het Agentschap SZW.

Het BKK acht goede taalvaardigheden bij pedagogisch medewerkers van belang om ook de taalontwikkeling bij kinderen te kunnen bevorderen. Daarnaast zijn deze vaardigheden ook van belang voor de communicatie met ouders en collega's, vindt het instituut. De overheid stelt nu geld beschikbaar voor het verbeteren van de communicatievaardigheden van kleuterleidsters via trainingen. Voor het volgen van de training kan subsidie aangevraagd worden. Deze regeling wordt uitgevoerd door het Agentschap SZW.

De overheid heeft op advies van het BKK twee trainingsprogramma's opgenomen in de subsidieregeling. Het gaat om de cursussen 'Oog voor interactie' van het Nederlands Jeugdinistituut en 'TINK' van Sardes.

Meer informatie over de trainingen en de subsidieregeling is te vinden op de website van BKK. Aanvragen van subsidie kan via het formulier op de website van het Agentschap SZW. Daar staan ook de voorwaarden voor het aanvragen van subsidie en de hoogte van de diverse subsidies vermeld.

© Nationale Onderwijsgids